Новите домакини в "Черешката на тортата" са разследващият журналист Васил Иванов, водещият Ники Кънчев, депутатката от ДПС Петя Раева, X Factor-ът Джийсън Брад Люис и пеещата актриса Деси Тенекеджиева

В "Черешката на тортата" май не се съобразяват много-много с великите пости и дните преди Великден не правят изключение...

В епизодите на кулинарното шоу от Велики понеделник до Разпети петък ще има от всичко забранено - изобилие от храна, изкушения, моменти на близост, че дори и опит за атентат, обещават от Нова телевизия.

В понеделник ни обещават ексцентрично начало с човека, който носи специален грим дори на вечеря. Людмил Августинов, нашумял с артистичния псевдоним Джийсън, не само има много имена, но и разнородни таланти, един от които се оказва готвенето.

В същото време Васил Иванов показва, че продължава да разследва и на маса - като не пропуска възможността да зададе неудобни въпроси на депутатката, които обаче слагат начало и на доста близки отношения помежду им.

Във вторник менюто е хем вкусно, хем постно, хем полезно, понеже, освен като народна представителка, Петя Раева е известна и като експерт по здравословното хранене, авторка на книга по темата ("Радостта от храненето - бърз наръчник за отслабване").

В сряда в кухнята трябва да се развихри разследващият журналист от Нова тв, който разкрива уникална рецепта за шопска салата и още по-ценния съвет: "Ако искате да спестите пари за домашен робот - просто се оженете".

Менюто и обслужването при него са в стил "Балкантурист", а непушачите от петорката се принуждават да прибягнат до драстични мерки на протест - с противогаз...

На Велики четвъртък домакинята е едновременно и рожденик, но вместо торта Деси Тенекеджиева, възпитаничка на варненската френска езикова гимназия, приготвя по френски тертип "супата на клошарите".

Гости на Разпети петък посреща водещият Ники Кънчев, но вместо 100 хиляди, както в новото му тв шоу, им се пада сериозно изкушение - шоколадово суфле. 

Разбира се, вечерта не минава без сложни въпроси, които са  щедро възнаградени - с богата трапеза и изненада, която разтапя сърцата на присъстващите...