Какво представлява тредлифтингът

Съвременните технологии се развиват много бързо и вече са създадени хиалуронови филъри, които се прилагат за различните зони на лицето. Те са с различна концентрация на хиалуронова киселина и различна степен на омрежаване. Много е важна правилната преценка на дерматолога при инжектиране на точния продукт за съответната зона.

Не е достатъчно вече да се попълнят само назолабиалните бръчки. За да се възвърнат правилните пропорции на лицето, понякога е необходимо инжектиране на хиалуронова киселина в средната част на лицето. Като резултат се коригира и дълбочината на назолабиалните бръчки.

Оформянето и повдигането на веждите също може да се направи с подходящ хиалуронов филър.

Виж още: Моделиране на лицето с хиалуронови филъри и мезоконци (част I)

Хиалуронови филъри е най-добре да се използват и за възстановяване на обеми. Те се разграждат бавно и постепенно и тяхното изчерпване не води до рязко хлътване на инжектираната зона.

Клетките в кожата са активирани да произвеждат и собствен колаген, което допълнително подобрява състоянието й. Инжектирането на правилните хиалуронови филъри съвсем естественно възвръща състоянието на тъканите, запълва изчерпаните мастни депа, има лифтинг ефект върху тъканите и придава младежки вид на лицето, шията и деколтето.

За подобряване на състояния с отпусната кожа е добре съчетанието на хиалуроновите филъри с мезоконци -

тредлифтинг

Тредлифтингът с мезоконци е техника за лифтинг и укрепване на отпуснати тъкани с използването на биорезорбируеми стерилни мезоконци. Те са монофиламентни нишки от полидиоксанон, захванати на специално заточена игла, чрез която се въвеждат в дермата.

Мезонишките се резорбират напълно в рамките на 180-240 дни, като биоревитализиращият ефект продължава дълго след това. Резултатът от подкожното въвеждане на мезоконците е ясно изразен естествен лифтинг.

Тредлифтингът с линейни мезоконци успешно се съчетава с хиалуронови филъри. Имплантират се в зоните с отпусната кожа като лицев контур, долен клепач, двойна брадичка, в местата, където е необходимо укрепване, стягане и подобряване тонуса на кожата.

Те създават своеобразна подкожна решетка и при разграждането си стимулират фибробластите за производството на колаген, а също така ускоряват микроциркулацията в зоните на приложение. Присъствието на нишката в тъканите ревитализира кожата, подобрява тонуса и блясъка й, придава й младежки вид, стяга и повдига отпуснатата кожа.

Мезоконците са 100% биосъвместими и се резорбират напълно без риск от алергични и тъканни реакции. Съчетанието на двата естетични метода - хиалуронови филъри и линейни мезоконци, дава изключителни възможности на дерматолога за третиране на всички проблеми и прояви на стареенето. Правилно подбраните продукти, точното им поставяне на правилното място и добрата техника са гаранция за успешния резултат.

За повече информация за естетични и лечебни процедури в областта на дерматологията вижте тук.

Източник: Nie-Jenite.bg