Това видео не е ново, но днес си го припомнихме и решихме да го споделим, защото дава много силен пример как хора и диви животни могат да си живеят щастливо заедно

Видеото е по-силно от всякакви думи, виж го тук.

Кевин Ричардсън е южноафриканец - изследовател на поведението на животните. Не вярва в наблюдението на обектите на своите изследвания от безопасно разстояние. Вместо това предпочита да се боричка и играе с истински диви лъвове. Някои биха го сметнали за луд, за нас той е по-скоро много щастлив човек

Необходими са му били години, за да изгради „любовната“ си връзка с лъвовете. Прайдът наброява 38 диви животни, живеещи в частен резерват близо до Йоханесбург. С времето и без никаква принуда те са приели Кевин за част от семейството.

Учените са изумени най-вече от кадрите, в които Кевин си играе с млада лъвица в река, защото дивите лъвове не обичат водата. Някои от тях твърдят, че човек не би трябвало да се меси в живота на дивите същества, но според други работата на Ричардсън представя животните по начин, който би трябвало да гарантира дългосрочното им оцеляване.

Дори и „затрупан“ от три млади лъва, природозащитникът се забавлява и твърди, че това, което се случва е съвсем нормално. „Ако, не дай си Боже, ме убият... е, просто така се е случило. Не е нещо, за което мисля или се притеснявам“, завършва Кевин.

Емоционалната връзка между човека и дивите животни е просто удивителна... а, честно казано, и на нас ни се прииска да почешем някой лъв зад ушите.