Delta Machine радва с нетрадиционна смесица от блус и добре познатия звук на бандата

Чакането свърши - 13-ят албум на Депеш Мод вече е на пазара и събира овациите на феновете.

След леко странния Sounds of the Universe, великаните сякаш се връщат към истината с Delta Machine. Един възторжен критик дори се изхвърли, като го нарече „най-добрият албум в кариерата им“. Струва ни се, че още е малко рано да се твърдят такива неща, но в „Машината“ определено има какво да се чуе.

Може би малко изненадващо, но в албума се усещат сериозни блус и дори госпъл влияния. Едва ли е случайно, че изборът за пилотен сингъл е паднал точно върху бавната Heaven. Също блусарска, но с много повече енергия е Goodbye.

Разбира се, и в Delta Machine не се минава без запазения синт поп саунд на бандата от Базилдън. Особено впечатляваща е Soothe My Soul, която най-вероятно ще се пее здраво от тълпите по стадионите в предстоящото световно турне. Всичко в нея е Депеш в чист вид – насеченият ритъм, стържещите китари, пулсиращите кийборди и обсебващият вой на Дейв Геън „I'm coming for you“, подкрепян отлично от бевокала на Мартин Гор. А, че едновременно мрачният и прочувствен глас на Дейв все още няма аналог в световната музика, е ясно.

На места албумът звучи доста мускулесто, дори грубо – най-вече в Secret to the End и Soft Touch/Raw Nerve. Тази твърдост обаче е балансирана с достатъчно мелодични парчета.

Този път Депеш няма да ни подминат и ще ги видим на 12-и май отново на стадион „Локомотив“ в София. Сигурно вече имаш билет и се готвиш за концерта, а дотогава подгрявай с Delta Machine.