Оказва се, че това е 10-ият подобен случай и в него няма нищо необичайно - особено когато в краката му има плеймейтка

Бруно Марс е на корицата на "Плейбой" за април. Той позира за броя под мотото "Секс и музика" напълно облечен, с китара в ръка и плеймейтката на месеца в краката.

В близо 60-годишната история на списанието поппевецът е едва десетият мъж, уредил се с корица. Първият е бил актьорът от игралните филми за Розовата пантера Питър Селърс, през 1964 г.

Оттогава насам с тази чест са били удостоявани предимно кинозвезди като Бърт Рейнолдс (1979), комиците Стив Мартин (1980), Дан Айкройд (1993), Джери Зайнфелд (1993), Лесли Нилсен (1996), Сет Роугън (2009).

През 1990 г. към елитната група се присъединява и предприемачът Доналд Тръмп, а единственият друг музикант на корицата е Джийн Симънс от "Кис" (1999 г.).

Номер 10 позира за модна фотосесия и дава интервю, в което говори за музикалните си влияния - като Франк Синатра и Елвис Пресли. Кариерата му е започнала в детските години именно като имитатор на Краля  (с подобна малка роля участва и във филма с Никълъс Кейдж "Меден месец във Вегас").

Истинското име на 26-годишния Бруно Марс е Питър Ернандес. Роден е в Хонолулу, на Хаваите и славата му идва в началото на 2010 г. като гост-вокалист в песните Billionaire на Трави Маккой и Nothin' On You на рапъра B.o.B.