Изявата й в Амстердам обаче не може да надмине изпълнението от видеонаградите в Ню Йорк през август

Майли Сайръс спечели Европейската музикална награда на MTV за най-добър клип с "голото видео" Wrecking Ball и тъй като нямаше как да се съблече докрай на сцената, скандализира с изрязано боди и пушене на марихуана.

Певицата излезе на сцената в началото на шоуто с хита си We Can't Stop, който бе придружен от емблематичния й танц с въртене на задните части, този път в компанията на Малката Бритни.

За хита си We Can't Stop Майли бе "маскирала" микрофона си като ракета, в тон с извънземната тема на вечерта. Снимки: MTV / Getty Images

После се появи отново, за да изпълни награденото парче пред своя снимка в едър план, и прие наградата, запалвайки си джойнт.

Статуетката няма да се побере в чантата ми, но вътре има място за това, обясни Майли и извади саморъчно свита цигара от марковата си "Шанел".

Фотогалерия: Цигарата като ефект

Повторението на церемонията от неделя вечерта е по MTV този понеделник, от 20 ч., а също в програмата за вторник и следващите дни от седмицата.

Тоалетът, с който Майли мина по червения килим, също я открояваше на фона на останалите звезди.

Минироклята с гол гръб покриваше едната й гръд с щампа на Ноториъс Би Ай Джи, а другата - с образа на друг покоен рапър, Тупак Шакур.

Все пак изпълнението й от видеонаградите на MTV 2013 през лятото, което вдъхнови немалко маскарадни костюми този Хелоуин, трудно може да бъде надминато.