Поне това смятат жители на Северна Корея. Журналисти от британския таблоид The Sun, работещи под прикритие, са успели да се сдобият с интересна информация за затвореното общество в държавата.

Алекс Пийк и Саймън Джоунс са се представили за бизнесмени, за да получат достъп до страната, надявайки се да добият по-различна представа за нея от тази, представяна в медиите.

В материала си във вестника двамата се фокусират основно върху бедността и репресиите в страната, но в нея има и проблясъци в стил The Sun.

Те разказват например за посещението си в местен ресторант за бързо хранене:
Там твърдели, че бургерите са направени точно по подобие на Big Mac на McDonald's, но според двамата журналисти само един господ знае какво е имало в тях, защото със сигурност не е било говеждо месо.

Тримата местни гидове, които са придружавали журналистите, са чували за Бийтълс и харесвали музиката им, но никой от тях не е знаел кои са Джон Ленън, Ринго Стар, Пол Макартни или Джордж Харисън, пише profit.bg.

Единствената друга западна звезда, за която са чували, бил Майкъл Джексън, но и тримата били шокирани от факта, че той вече не е между живите.

От Пхенян твърдят, че метрото в столицата на страната има две линии и 17 станции, но всъщност се смята, че спирките са само три и само привилегировани членове на партията могат да го ползват, тъй като обикновените хора не могат да си го позволят.