Освен на фестивала на модата и красотата, този сезон комплекс Гранд хотел "Варна" е домакин на конкурса "Мис Варна", международна киноложка изложба и шахматен фестивал

Със силен старт започна сезонът на модата в комплекс "Гранд хотел Варна" в курорта Св.св. Константин и Елена. На 22 и 23 юни там се състоя петото издание на един от най-престижните и големи модни форуми в България - Фестивалът на модата и красотата Варна 2012.

Събитието даде възможност на различни модни марки да представят своите колекции пред специално подбрана аудитория, като в две поредни вечери бяха показани най-новите тенденции в детската, дамската и мъжката мода.

Водещ на шоуто бе актьорът Симеон Лютаков от нашумелия български сериал "Седем часа разлика", а за лице на фестивала бе избрана Ива Атанасова, носителка на титлата Best Model of the World 2011.

Модното лято в "Гранд хотел Варна" продължава през август, когато комплексът по традиция е домакин на друг престижен конкурс за красота - "Мис Варна 2012". Събитието ще украси подиума и парка на легендарния  хотел на 18 август. Спектакълът обещава да е грандиозен, с майсторска хореография, уникална водна сцена, светлинни и пиротехнически ефекти.

Междувременно от 16 до 26 юли в комплекса ще се състои и един по-алтернативен конкурс: киноложката изложба Black Sea Winner - Varna 2012.

Проявата се организира от Българската републиканска федерация по кинология (БРФК) и се очаква да привлече около 500 породисти кучета и техните стопани.

Любителите на интелектуалните занимания, гости на комплекс "Гранд хотел Варна", ще могат да се насладят на друго интересно събитие: Деветият европейски открит шахматен фестивал на училищните шампиони - "Надеждите на света".

Надпреварата ще се състои от 7 до 21 юли, а организатори са Българската федерация по шахмат (ChessBG.com) и шахматен клуб "Веселин Топалов". 

Освен с атрактивни събития в календара на лято 2012, комплекс "Гранд хотел Варна" привлича много български и чуждестранни гости с качествено обслужване и богат избор от възможности за семейна или романтична ваканция.

Комплексът предлага почивка по ексклузивната формула All Inclusive Premium, който добавя към стандартния All Inclusive - без допълнително заплащане и без ограничение, - пет тематични ресторанта, детски бюфет и менюта, Midnight бюфет, сладоледена къща.

Гостите на петте хотела могат да ползват безплатно чадър и шезлонг на плажа или до басейна, както и многобройните детски съоръжения, разпръснати на територията на целия комплекс.

Специално за сезон лято 2012 формулата All Inclusive Premium в комплекс "Гранд хотел Варна" е обогатена с още две кулинарни изкушения: Noodle Bar с ястия от азиатската кухня и Сате Бар с различни видове шишчета, както и с няколко нови водни съоръжения в басейните, предназначени за най-малките гости на хотелите.

Всичко това печели на комплекса не само повече гости, но и няколко престижни награди. През последните две години, 2010 и 2011, комплекс "Гранд хотел Варна" стана носител на награди от Световната туристическа асоциация за "Най-добър ваканционен комплекс в България" и "Най-добър спа комплекс в България", а през 2010 г. бе обявен за "Ваканционен комплекс на годината" от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).