Черните таксита са една от емблемите на Лондон, но домакинството на олимпийските игри не се очаква да им донесе ръст в приходите, дори напротив. Има обаче и алтернативен източник на доходи...

В навечерието на спортното събитие, което се открива на 27 юли, предприемчив таксиметров шофьор превърна колата си в хотелска стая.

Возилото е оборудвано с матрак от мемори пяна и спално бельо, радио със слънчеви батерии, минибар, завески, лампа за четене и дори плюшено мече Падингтън.

Удобството на минималистичния хотел e най-вече в това, че идва сам при вас, до всяка точка в Лондон.

Оттам нататък договаряте къде предпочитате да останете - дали пред дома на водача в Северен Лондон или другаде, където паркирането е позволено. Ако изберете първия вариант, можете да ползвате и тоалетната на хазяина.

При предварителна заявка се осигуряват походна масичка и сгъваеми столове, а вместо телевизор се предлага таблет.

Не се разрешава пушене и настаняване с домашни любимци. "Стаята" е единична и може да се заключва.

Тарифата за таксито на Дейвид Уикис е 50 лири на нощ (за резервации - в Wimdu.com), като настаняването става вечер, след края на работния ден, а освобождаването на "стаята" - сутринта, преди да е започнала смяната му.

Той се принудил да прибегне до тази допълнителна възможност заради очаквания спад на приходите по време на игрите - тъй като такситата няма да могат да минават по специалното олимпийско трасе, отцепено за състезатели и други ВИП лица.

Специалните ленти от пътните платна, означени с петте олимпийски кръга, имат обща дължина 30 мили, а глобата за неправомерно навлизане в тях е 130 лири.