В столицата на Великобритания живеят най-много милионери и най-много милиардери на глава от населението.

Ново изследване, публикувано от "Сънди таймс", показва, че градът, в който живеят най-много милионери, е Лондон.

В столицата на Великобритания живеят 72 милионерa, чието състояние средно се оценява на 1,6 млрд. долара на богаташ. След Лондон в класацията се нареждат Москва с 48 милионера, Ню Йорк с 43, Сан Франциско с 42, Лос Анджелис с 38 и Хонгконг с 34.

Виж още: Съвети за забогатяване от Доналд Тръмп

Изследването показва също така, че във Великобритания най-много милиардери на глава от населението. На всеки 607 хил. души се пада по един милиардер. В САЩ съотношението е едно на милион (буквално).

Заедно с изследването "Сънди таймс" публикува и годишния списък на най-богатите британци. На първо място са братята от индийски произход Шричад и Гопичад Хиндуя, собственици на глобалния конгломерат "Хиндуя". Тяхното богатство се равнява на 11,9 млрд. паунда. Втори е миналогодишният първенец Алишер Усманов, чието богатство намаля за последната година с 2,65 млрд. паунда заради спада на рублата. Сега състоянието му е 10,65 млрд. паунда.

Виж още: В какво ще се преродят милиардерите

В листата влизат още стоманеният магнат Лакшими Митал на трето място и собственикът на футболния клуб "Челси" Роман Абрамович, който от пето падна на девето място за последната година.