Невероятната съдба на Лин Слейтър, учителката, която всички мислеха за модна икона... с право впрочем

Всички сме чували, че възрастта не е от значение и че числата, с които я изписваме, не бива да влияят на начина, по който се чувстваме. Има случаи, когато наистина е така и невероятната съдба на Лин Слейтър го доказва.

Тя живее в Ню Йорк и е учителка и социален работник. Също така Лин много ясно помни моментът, който променил живота ѝ. Преди няколко години имала среща с приятелка пред Линкълн център без да знае, че там се провеждат част от събитията, свързани със седмицата на модата в Ню Йорк.

Някои от събраните наоколо фотографи я помислили за знаменитост (вижте снимките и вероятно първо ще си помислите, че това е Вивиън Уестуд).

Lin sleytar

"Фотографите ме наобиколиха и започнаха да ме снимат - спомня си Лин. - Двама японски журналисти започнаха да ми задават въпроси. Насъбраха се и туристи, правеха снимки и клипове с телефоните си, мислейки ме за важна фигура от модната индустрия. Чувствах се неловко, после дойде приятелката ми и започнахме да се смеем на ситуацията. Ехаа, ти най-неочаквано се превърна в икона на стила - каза тя.
Винаги съм обичала модата и необичайните дрехи, но аз съм учител и професията ми си има правила. За уроците си трябва да се обличам внимателно. Само че необичайният инцидент ме окуражи и започнах моден блог, чрез който да мога да изразя себе си. Нарекох го Accidental Icon (Случайна икона)" - разказва Лин пред списание "Грей".

Za elegantnostta nyama vazrast
Оказва се, че тя притежава несравним моден усет и блогът се превръща в трамплин към новата ѝ, много успешна кариера. Тя не изоставя преподаването, но нейният интелигентен, минималистичен и ярък стил намира хиляди привърженици.

Множество модни списания пишат за нея, започват да я канят на ревюта и да я снимат като модел. Агенция "Елит" подписва договор с нея, а брандове като Uniqlo, Mango и Refinery29 я наемат за снимки и кампании.

Lin i vnuchka y v kampaniya na refinery29
Лин и внучка й Джулиет в кампания на Refinery29

"Модата и стилът ми помогнаха да се изправя срещу невидимостта, която настъпва с определена възраст" - казва Лин. Тя отказва да се прави на по-млада, не крие годините си, но блогът и има страстни последователи сред 25-35-годишните.

"Често на улицата ме спират млади момичета и ме питат с какво съм облечена. Също така много често получавам писма, казващи горе-долу следното: "Толкова ме беше страх от остаряването, но благодарение на вас, вече съм спокойна. Разбрах, че мога да запазя бунтарския си дух и да изглеждам добре на всяка възраст. Благодаря ви."

Modniyat uset ne se uchi

Любими дизайнери на Лин са Ямамото и Рей Кавакубо.

"Когато започнах да правя блога си, бях изненадана да срещна толкова много талантливи хора: дизайнери, фотографи, стилисти, блогъри, художници. Възможностите да се присъединя към творческа работа и сътрудничество се оказаха на практика безкрайни."

А ето как отговаря Лин на въпроса какво чувства, когато чуе фразата "да се обличаме според възрастта си"?

"Има толкова много начини, по които използваме езика, за да контролираме поведението на хората. И тази фраза е начин да се поставят възрастните жени на мястото им. Сигурна съм, че ако се чувствате комфортно в дрехите си, наистина няма никакво значение на колко сте години. Ще изглеждате естествено и прекрасно."

Източник: Bright Site, In Style