С тях примата Лили Иванова прави мегаконцерт наесен, на 22 ноември, в столичната зала "Арена Армеец" - а междувременно пусна и нов видеоклип

22 ноември 2012 г., зала "Арена Армеец", София, Лили Иванова (Lili.bg) - и билетите са вече в продажба. Амбицията е това да бъде не само нейният най-голям концерт - а и най-големият концерт на български изпълнител през последните 20 години изобщо.

Предвижда се шоуто да сложи началото на турне в големите български градове през следващите  2013-2014 г.

На сцената с примата ще е сформираният за случая Grand Li Orchestra, в който музикалният директор на проекта Стоян Захариев е събрал някои от най-добрите български инструменталисти.

Маестро Живко Петров, който ще прави аранжиментите, предвожда 31-членната група, в която са още Милен Кокошаров и Оги Енев, Стоян Янкулов-Стунджи (ударни), Веселин Веселинов-Еко (бас), китаристите Ангел Дюлгеров и Бисер Иванов.

В състава й влизат още перкусионистът Калин Вельов, брассекцията Михаил Йосифов и Димитър Льолев, солоцигулката на Орлин Цветанов, вокалистите Елена Кокорска и Александър Славчев.

Беквокалистите Александър Славчев и Елена Кокорска, снимка: Стефан Марков / Булфото

Grand Li Orchestra ще изпълнят новите песни на певицата в стилистиката на джаза, соула, блуса, фънка, рока и латиното - но със запазената марка Лили Иванова.

Примата на българската попмузика не се безпокои, че няма да напълни огромната зала с капацитет 18 000 души.

Преди половин час ми се обадиха да ми кажат, че първите 40 места са закупени, каза тя още докато обявяваше новината на пресконференция, а след това изпълни и най-новите си песни за гостите си в "София лайв клуб".

В над 50-годишната си кариера, започнала през 1961-ва, Лили Иванова е реализирала у нас и по света над 10 хиляди концерта!

В началото на април певицата пусна и новия си видеоклип в черно-бяло "Шепот", режисиран от Александър Сано - Среброто.

Музиката и текстът на песента са от Явор Кирин, аранжиментът е на Емил Бояджиев.