Певицата изпълнява мрачен кавър на песничката от "Спящата красавица"

Once Upon a Dream звучи в старата анимация на "Дисни" от 1959 г., но игривият оригинал, изпят тогава от принцеса Аврора и принц Филип, няма нищо общо с версията, записана от Лана Дел Рей специално за игралния филм.

"Господарка на злото" поставя акцента върху злата орисница (Злодеида), в която се превъплъщава Анджелина Джоли. Актрисата лично посочила Лана Дел Рей като най-подходящата изпълнителка, а песента озвучава новия трейлър. Премиерната дата на 3D филма у нас е 30 май.

Принцеса Аврора се играе от невинната тийнейджърка Ел Фанинг, но в началото на трейлъра сред цветя и пеперуди като малката Аврора тича петгодишната Вивиън Джоли-Пит. Момиченцето получило ролята, тъй като единствено не се страхувало от майка си, когато гримьорите на снимачната площадка я превръщали в Злодеида.

Първоначално красива и невинна млада жена, героинята на Анджелина става жертва на безмилостно предателство, което превръща чистото й сърце в камък. Решена да отмъсти и да защити народа си, тя подхваща епична битка с краля на човеците и проклина новородената му дъщеричка.

Докато Аврора расте, тя се озовава в центъра на кипящ конфликт между Горското царство, което е възпитана да обича, и кралството на баща й - нейното наследство. Злодеида разбира, че Аврора държи ключа към мира в земите им и решава да предприеме крайни действия, които ще променят двата свята завинаги...

Ел Фанинг като принцеса Аврора в кадър от "Господарка на злото"

Миналата година Лана се включи и в саундтрака на "Великият Гетсби 3D", но хитът й оттам Young and Beautiful нямаше шанса да попадне сред номинираните за "Оскар", след като някой изпрати до членовете на киноакадемията копие от фалшива статия, в която се твърди, че заради премиерната дата на филма песента нямала право да участва в номинациите.

За разлика от нея Once Upon a Dream наистина няма как да се състезава за оригинална песен, тъй като използва музиката на Чайковски от балета "Спящата красавица", създаден през 1898 г. - и по-точно, валса от първо действие.

Творбата се смята за най-красивата балетна музика, написана от руския композитор, и е екранизирана през 1964-та в Ленинград (дн. Санкт Петербург) с участието на балета на Мариинския театър, по онова време носещ името на С.М. Киров. 

"Спящата красавица", по едноименната приказка от Шарл Перо, е и най-дългият балет на Чайковски - почти четири часа. Едно от първите заглавия, поставени в София в зората на българския балет - с премиера на 25 февруари 1938 г., той продължава да се играе до днес на сцената на Софийската опера и балет. Вариантът, адаптиран за деца, е с продължителност 50 минути, а следващите представления са на 7 и 8 февруари.