Любен Дилов-син, Данчо Караджов и Кристина Димитрова бяха сред имената, които поискаха година картбланш за Бинев като шеф на парламентарната Комисия по култура и медии

Група културни дейци обявиха подкрепата си за избрания за председател на Комисията по култура и медии в Народното събрание Слави Бинев от Патриотичен фронт, пише OFFnews.

Те дадоха специална пресконференция днес, на която обявиха, че предлагат да се даде шанс на Бинев. Сред присъстващите бяха Любен Дилов-син, Йордан Караджов от група "Сигнал" и певицата Кристина Димитрова.

1 година картбланш

Любен Дилов-син предложи да се даде изпитателен срок от една година за Слави Бинев. След въпросната година, ако групата прецени, че Бинев се е провалил, щяла да му поиска оставката.

Певицата Кристина Димитрова пък коментира, че срещу избирането на Бинев за председател на парламентарната Комисия по култура и медии няма сериозни аргументи.

Виж още: Ще подаде ли Слави Бинев оставка

"Бинев е бил и заместник-председател на Комисията по култура в Европейския парламент. Каква по-добра визитка от това", коментира друго от защитниците му. Тезата, около която се обединиха поддръжниците на Бинев, е, че той бил най-подходящ за поста, защото се бил доказал като добър бизнесмен и мениджър, от какъвто културата ни имала нужда.

Данчо Караджов пък заяви, че протестиращите срещу Слави Бинев били излезли на улицата, защото били хора без работа, които отишли на по кафе и цигара.

"Какво толкова се случи, че да не бъде избран той?", попита фронтмена на "Сигнал".

Протестъри с "цигари със странен мирис"

Виж още: Интелектуалци на протест срещу Слави Бинев

Според групата протестърите дори не знаели срещу какво протестират и пушели цигари със странен мирис. Защитниците на Бинев призоваха всички да се информират относно "действията и постиженията" на Слави Бинев.

"Ние ще бъдем неговия коректив", каза Дилов в края на пресконференцията и допълни, че уважават протестиращите си колеги.

Виж още: Халтурен Туитър