Мъжете прекарват пред огледалото доста повече време и по доста по-суетни причини

Въпреки общия стереотип, че жените не могат да се отлепят от огледалото, се оказва, че мъжете всъщност са по-суетния пол и прекарвт повече време, взирайки се в собствения образ.

Образът в огледалото

Изследователи от компанията Avaj са установили чрез анкета, обхващаща 1000 души, че представителите на силния пол се оглеждат в огледалото средно по 23 пъти на ден. За контраст изследването показало, че жените от своя страна, се оглеждат само по 16 пъти.

При дамите най-честите причини били, за да проверят дали всичко им е наред, търсили са недостатъци на грим или тоалета, докато мъжете по-често просто са се любували на образа си, пише "Дейли мейл".

Средно на ден от силния пол прекарват пред огледалото средно по около 10 минути на ден, а това прави приблизително 6 дни за година. Около 11% от анкетираните мъже пък се взирали в огледалото повече от 30 пъти на ден.

Виж още: Какви комплименти обичат да чуват мъжете

Мъжете и козметиката

82% от мъжете пък заявяват, че са проявявали подчертани грижи за външния си вид, 67% споделят, че разполагат с три и повече козметични препарата, 34% си признават, че ползват козметиката на приятелката си или на член от семейството,а други 9% редовно ползват женски козметични средства.

Като любима част от тялото си 76% от анкетираните мъже са посочили ръцете, 54% - краката, 49% - устата и усмивката, 43% очите, а 38% - косата.

Според изследователите една от основните причини за суетността на мъжете се крие в това, че напоследък хората непрекъснато си правят селфита.

Източник: "Дейли мейл"