Добро обслужване, ниски цени и липсата на бетон привличат българските туристи към Гърция

Както всяка година множество българи избират да прекарат почивката си в Гърция. Така за насъбралите се почивни дни покрай Гергьовден и Деня на славянската писменост и култура хиляди сънародници се очаква да прекарат почивката си в южната ни съседка. Голяма част от хората избират дестинацията заради доброто обслужване, а тази година и цените са сравнително ниски. Колко точно обаче? 

Базите са пълни на 100% през май и юни, казват туроператори, цитирани от в. "Стандарт".

Благоевградска туроператорска фирма предлага почивка за нашенци в седем хотела в курортите Аспровалта, Неа Врасна и Ставрос. Една смяна в момента трае четири нощувки, цената им за човек в двойна стая е само 65 лв. От първи юни нощувките са пет, а цената в Аспровалта и Неа Врасна е 90 лв., в Ставрос - 95 лв. 

Виж още: Защо българите не почиват в България

От 1 юли цената в първите две селища скача на 145 лв. за пет нощувки на човек, а в Ставрос - на 160 лв. Голям интерес има и към вилите. В момента цената на двуетажна къща е 180-200 лв. на вечер за осем човека.

На 250 метра от гръцкия плаж Пефкохори на полуостров Халкидики цената  на 2 нощувки със закуски за двама е 123 лв. в сайтовете за групово пазаруване. В с. Фанари, Комотини пакет за двама с 2 нощувки със закуски струва 175 лв. през месец май.

Почивка на гръцкото крайбрежие с изглед към легендарната планина Олимп в село Олимпиаки Акти през месец май за двама души, настанени в двойна стая струва 81 лв.

Най-скъпи са почивките през август, когато цената за пет нощувки на човек е между 175-230 лв. в зависимост от категорията на хотела и екстрите, които предлага.

Виж още: Всеки пети български турист се отказва от Гърция заради бежанците

Предпочитаме да отдъхваме на Бяло море, защото е чисто, спокойно и евтино, споделят български туристи. Те изтъкват като предимства липсата на чадъри и шезлонги, за които задължително си плащаш. Липсва и бетонът, както и заведенията на самия пясък.

Цените са почти еднакви навсякъде - кафето върви по 1,50 евро, фрапето е 2,50, фреш от портокал е 3 - 3,50 евро. Обядът за двама възрастни излиза 25-30 евро. Гръцката салата е 6 евро, традиционното дзадзики е 3 евро, повечето риби са по 6-7 евро за порция.

Източник: в. "Стандарт"