Съчетай празничния шопинг с разходка из Виена, Братислава и Берлин

Виена: Коледната треска на световния град
Ако отидеш по празниците във Виена, няма да ти отнеме много, за да усетиш коледния дух. Навсякъде си заобиколен от щандове с пунш и греяно вино. Във всяка област на Австрия ще откриеш празнични базари и шопинг центрове. В мол Shopping City Süd ще намериш всичко под един покрив. Шопинг центърът е най-големият в Австрия и един от най-големите в Европа. Намира се в Долна Австрия, на 19 км южно от Виена. Ако все пак моловете не са твоето нещо, потопи се в лукса и блясъка на централната част на австрийската столица.

Братислава: евтино и романтично
Предимството на Братислава са достъпните цени. За подаръци и хотел ще платиш доста по-малко, отколкото например в съседна Австрия. Братислава съблазнява посетителите с романтичния си стар град, където многобройните магазинчета са в очакване на празниците и пазаруването до припадък.

Берлин: Градът, който никога не спи
Феновете на културата и изкуството се пренасят по Коледа в Берлин. Там има прекрасни базари, предлагащи произведения на изкуството, и много малки магазинчета във всеки район. Можеш да откриеш подаръци, които не се срещат под всяко коледно дърво. Между магазинчетата  са се сгушили многобройни кафенета и ресторанти. Препоръчваме ти да опиташ берлинските гофрети с ванилов пълнеж. Наслади се на прекрасни предпразнични дни в един чудесен град с любезни хора и голямо количество греяно винце.

Автор: Андреа Барт