Естислав и Анастасия-Шехерезада са само два примера за родителския гений, когато се стигне до измисляне на име за идващото бебе

След като вчера стана ясно кои са най-предпочитаните имена за деца през 2016 г., е време да обърнем внимание и на другия полюс - кои са най-нестандартните имена, с които родителите са дарили новородените си отрочета.

Положителното е, че въпреки известната песен на Фики, и още по-известния виц по темата, у нас все пак няма бебе кръстено Издислав. За сметка на това може да се срещне дете с името Естислав.

Други любопитни и нетипични за нашите ширини (или за които и да е по света ширини) момчешки имена са Търпелин Крачун, Грозьо, Дар, Лимон. 

Част от нестандартните имена за момиченца залагат на пищност и две лични имена вместо едно. Така през 2016 г. имаме примери за бебета кръстени Анастасия-Шехерезада, Ния Франческа, Мария-Венеция, Мария Беатрис, Мая Естефания, Анабел-Дора.

Виж още: 7 забрани на детски имена

Други далеч не типични имена за момичета залагат на простотата и близостта с предметния и битов свят. Примери за това са имената Маратонка, Маратонка, Салфетка, Марулка и Дъга.

Според експертите нестандартните имена са малко или много следствие на отпадащите патриархални традиции. 

Каквито и гениални идеи да имат обаче родителите, добре е да се замислят върху това как околните реагират на името и как децата в училище обожават да изтезават другарчетата си със странни имена. 

Източник: Нова телевизия