Родителите на момчето, ударило котето, също са изключително разстроени и поднесоха извинения на всички засегнати

Клип, на който ученици малтретират малко коте, предизвика бурни реакции в социалните мрежи. Видеото е снимано във Варна, а за случилото се алармират организации за защита на животните.

В клипа участват трима ученици. Единият държи с ръка малкото коте, а друг го удря с юмрук. Трети пък снима видеото и се смее. Умишлено предпочетохме да не показваме видеото заради явното насилие към беззащитното животно. 

Случилото се предизвика стотици гневни реакции на потребители в социалните мрежи и защитници на животните.

Самото животно успява да избяга след удара. 

Родителите на момчето, ударило котето, също са изключително разстроени и поднесоха извинения на всички засегнати. 

"Съжаляваме много за случилото се. Не знам какво да коментирам, сбъркал е. Ще направим всичко необходимо. Ще си понесе отговорностите. Аз също съм много изненадана от ситуацията", заявява майка на момчето, ударило котката.

"Когато в случая имаме разкаяние, надявам се искрено, имаме адекватна реакция поне от един родител, надяваме се и от останалите, може би нещата ще се случат правилно за тези деца", каза Светла Димитрова.

До този момент момчето, ударило котето, никога не е проявявало агресия. От полицията работят по случая.

Впоследствие от природозащитната организация Animal Hope Varna разпространиха послание от единия от участниците в клипа, в което момчето се извинява за стореното:

"Здравейте!

Аз съм Иван Рачев - участника в клипа, който взриви фейсбук.

Бих желал да изразя съжаление за отвратителната си постъпка. Извинявам се на вас - хората, които всеотдайно се грижат за немощните и безпризорни животинки. Не желая да го правя пред грубите и агресивни коментатори.

Нямам оправдание за това, което направих, но аз не съм такъв човек. До момента дори не съм се сбивал със съучениците си. Съвестта ме гризеше и отидох на следващия ден да проверя, дали котето е добре. Вчера обаче видях в коментарите, че реакция може да се прояви и след няколко дена. Затова днес пак отидох да видя котето с нагласата да го прибера и да се грижа за него, ако не е добре. Пращам ви клипче от тази сутрин. Котенцата са живи и игриви. Снимката е на тяхната майка. Ще следя развитието им всеки ден.

Това обаче не ме задоволява. Бих желал да помогна по някакъв начин на организацията Ви. Живея в къща и мога да осигуря временен подслон на безпризорни животни и да се грижа за тях докато някой не ги приюти. В "касичката" си съм си събрал 42лв. и ще ги даря в понеделник. Баща ми казва, че мъжът може да изрази съжалението си с думи и дела и трябва да отговаря за последсвията от действията си. Дайте ми шанс!"

От видеото става ясно, че котето е добре, макар и леко да накуцва. 

Източник: Би Ти Ви