Красивата жена е уверена и достатъчно силна да преследва мечтите си, установява проучване на "Ейвън"

В женския месец март "Ейвън" представят с инфографика данните от свое проучване на тема какво вдъхновява нежния пол и какви предизвикателства стоят пред българката днес.

Според резултатите успехът за жената у нас е в това да съчетава добре всички свои отговорности и роли, както в личен, така и в професионален план. Тя е едновременно работеща жена, майка, съпруга, домакиня, приятелка с множество ежедневни задължения, в които трябва да се справя блестящо, но и да изглежда безупречно.

В същото време за българката е важно да намира време за себе си и да получава признание за постиженията си от своите близки и колеги.

Проучването е изготвено в подкрепа на новата платформа на "Ейвън" Beauty for a Purpose (Твоята красота променя света), в която компанията вижда продължение на мисията си да дава на жените увереност да се стремят към щастие, успех и признание във всяка своя лична и обществена роля.

Новата платформа вдъхновява представителките на нежния пол по цял свят, като в същото време откликва и на техните ценности, желания и мечти на местно ниво. В България това са близо 4 млн. жени.

Изборът на предложените послания показва, че красотата се възприема като източник на сила и вдъхновение, а красивата жена - като уверена и достатъчно силна да преследва мечтите си.

Българката ясно заявява, че не желае да прави компромиси със семейството и приятелите си за сметка на кариерата. Тя не се бори за независимост на всяка цена, като същевременно осъзнава ролята на своето самочувствие и вярва във взаимната подкрепа.

Инфографиката показва и какво мисли българката за успеха, красотата и всекидневните предизвикателства:

Източник: Ейвън