В сексуално отношение всеки има своите притеснения, но не трябва предразсъдъците да пречат на удоволствията. Затова ви предлагаме пет съвета и пет отговора на въпроса: Как разруших сексуалния си живот?

Имате негативно мнение за секса

Съществуват хора, които гледат преднамерено на секса, било то заради спомени от детството или религиозни нагласи. В сексуалните взаимоотношения няма нищо срамно. Лекарите считат секса за здравословен, затова се отпуснете.

Фокусирате се само върху представянето си

Ако сте твърде неуверени в себе си по време на секс, сами се поставяте под напрежение. Ничие тяло не е перфектно и няма смисъл да се критикувате прекалено. Вместо да бъдете перфекционисти в леглото, фокусирайте се върху удоволствието.

Не познавате тялото си

Тази фраза пасва перфектно на вашата сексуалност. Ако вие не знаете какво ви харесва в леглото, как може да очаквате от партньора ви да знае? Не се страхувайте да опознаете тялото си.

Не говорите за секс

Много хора са сексуални сами по себе си, но като тема за разговор, сексът е табу. Грешка!
Ако се чувствате достатъчно комфортно да правите секс с партньора си, тогава защо да не поговорите какво ви харесва и какво не? Ще накарате половинката ви да се почувства поласкана и едновременно ще й дадете насоки за страхотни изживявания в спалнята.

Сексът не ви е приоритет

Жалко, но в повечето връзки интимността не е приоритет. Не споменаваме тези, за които самата връзка не е от значение. Съвкупността от всички задължения пренасочват цялата енергия в спалнята към нуждата от почивка. Това може тотално да разруши сексуалния ви живот.