Четири джаджи/услуги, които са актуални не само през почивните празнични дни

Обичате пътешествията. Автобусни седалки, уютни кафенета и пейки в китни градчета лека-полека се превръщат в "нормалната" ви представа за "офис". Бленувате за къщурка на село, където да избягате от лудницата, в която живеете.

Работни партньорства в чужбина или в далечен за вас български град - командировките се оказват ваше блажено задължение. Ако квадратните стаички с ръбати бюра и изглед към паркинга не са по вкуса ви, през XXI век решението за вас е открито.

Стига да разполагате със следните четири устройства/услуги (плюс, разбира се, лаптоп, таблет или смартфон), нищо не ви пречи да заживеете дори и на хижа, без да се притеснявате за прехраната си.

1. Мобилен рутер

Неоспорим факт е, че технологичният свят се разраства с километри в секунда, така че Wi-Fi се намира почти във всяко населено място. Не една и две локации вече предлагат "офис пространства", наподобяващи уютен хол или арт заведение.

И още по-достъпният вариант: обикновени кафенета и ресторанти, големи паркове, градски центрове - безплатният Wi-Fi е навсякъде. Но ако имате неотложна работа, гоните срокове или не знаете накъде ще ви отведе пътешествието - да разчитате, че вероятно ще попаднете на необходимата ви интернет връзка, би било твърде рисковано.

Мобилният рутер не тежи повече от смартфон, а ползата от него би могла да се окаже безценна. Нерядко Wi-Fi връзката със свободен достъп е с твърде слаб сигнал, потребителите й са прекалено много и е възможно дори да не успеете да се свържете.

Не е изключено токът в кафенето да спре или да се появи друга техническа неизправност. Мобилният рутер е простото решение, което ви гарантира сигурност, удобство и имунитет срещу всички тези притеснения.

2. Външна батерия

Често пъти мобилните рутери представляват и резервоар с батерия за вашия смартфон. Но вариантите за външна батерия не се изчерпват дотук: калъфи, тухлички, гривни и карти - изборът е огромен. А в необходимостта от подобно удобство човек трудно би могъл да се усъмни.

Продължителен път - служебни и приятелски разговори, есемеси, социални мрежи, имейли, GPS, музика, снимки... и батерията се стопява. А точно в този момент, сякаш по поръчка, обикновено контакти наблизо просто няма.

Разполагате ли обаче с външна батерия, спокойствието ви би продължило поне още няколко часа - достатъчно време, за да откриете достъп до електричество. Ако ще пътувате в ненаселена местност за дълго, електрическият запас би засиял като злато в очите ви.

3. Блутут хендсфри

Прекрасно е телефонът ви да е зареден, но ако нямате физическата възможност да говорите по него, то той може да се окаже дори безполезен. Шофирате, работите на лаптоп, снимате, пишете, рисувате... извършвате всестранни дейности, за които ръцете ви са сред основните "инструменти" за изпълнение.

И в този момент ви се налага да проведете продължителен служебен разговор. За щастие, на помощ ви се притичва добре познатото хендсфри, което освобождава ръцете и ви позволява да продължите със заниманието си, докато без никакви притеснения разговаряте по телефона.

4. Облачно пространство

По време на пътешествие рискът от загуба или дори кражба на ценни предмети е неминуем. Проблемът със съхранението на лична и служебна информация съществува дори и при "нормални" условия, но на път се умножава многократно.

Малко са хората, които си водят хартиени тефтери с телефонни номера, така че ако джиесемът ви изчезне, рискувате да изгубите ценни контакти - може би за кратко, но ако са ви необходими точно в този момент?

Загубата на лаптоп представлява опасност от изтичане на конфиденциална информация, от заличаване на седмици, месеци, години труд. А възможността да запаметите всички тези данни в облачното пространство, до което бихте имали достъп, където и по света да се намирате, би ви спестила тревогите мигновено.

Източник: Bulevard.bg