Фургоните за храна не са изискани ресторанти, но и при тях има някои правила на поведение

Храна от фургон - това е изключително модна разновидност на уличната храна. За разлика от космополитните градове, столицата ни не предлага голямо разнообразие от етнически кухни и варианти за достъпна мулти-култи храна, но и тук вече има възможност да се опита меню от фургон.

Ако разполагат с маси, този тип заведения предлагат няколко високи масички, без столове, за хапване на крак. Въпреки това, преди да се отправите към първия фургон, е добре да знаете следното:

Даже и да предлагат само бургери и пържени картофи, това не са фаст-фуд заведения

В смисъл, всичко става бавно. Ако сте избрали този тип хапване, недейте да нервничите, че поръчката се бави. Във фургона няма много място, вътре могат да се съберат най-много трима души, така че нещата искат време.
Hranata ot furgon e izklyuchitelno populyarna

Не се пререждайте

Е, това важи не само за фургоните за храна - то е част от първите седем и цялостния етичен багаж на един човек. Свикнете с идеята, че ще чакате. Най-добре отидете с приятел, така че да запълните времето с интересен разговор.

Прочетете менюто в аванс

Тези места не предлагат безкрайно изобилие - по-вероятно две-три разновидности на бургер със съответните гарнитури. Затова най-добре е да решите какво искате, докато чакате. Доста неприятно ще е за всички да започнете да мислите какво искате в мига, когато дойде вашият ред. На такива места недейте да бъдете оригинални с претенции киселите краставички да се сменят с картофки или да питате имат ли безглутенов хляб и соево мляко за двойното макиато.

Кухнята на камиона е самият камион, така че всичко, което се предлага, е изписано на менюто.

Пари в брой

Не питайте имат ли ПОС терминал. Много от тези малки фирми не приемат кредитни или дебитни карти, и често за тях е много по-лесно - както и за вас и всички останали чакащи на опашката, - ако просто платите в брой. Този прост съвет ще ви спечели одобрението на всички.

За разлика от ресторантите, не е необходимо или задължително да оставяте бакшиш при покупка от камион за храна: все пак поръчвате сами храната си от тезгяха и после си отивате. Малка сума над сметката - като жест - обаче ще ви направи много популярен.

Не забравяйте да почистите след себе си

Хората, държащи и работещи в камиона за храна, нямат персонал, който да почиства след вас, така че си съберете боклука и го изхвърлете в кошчето за смет. Това е добър начин да приключите консумацията си от камиона за храна в добра атмосфера.

Източник: Goodlife