Знаем какво е да ти съсипят вечерта куп досадни типове, докато твоята единствена цел е да се забавляваш и да изпуснеш парата. Но понякога едно невинно "Благодаря!" не означава непременно, че си леко момиче, което отваря на всеки, който почука.

Всъщност лошото ни отношение към мъжете е причината рядко срещаната вежливост от наша страна да се тълкува като свалка. Ето къде всъщност бъркаме с господата.

Грубото отношение

Имаше една много показателна реплика на Спенс: "Носи къси поли, а шамари върти!" Мъжете и до ден днешен не могат да приемат, че целият този тунинг върху нас е насочен към тях. Да, ние си знаем, че когато изглеждаме добре, се чувстваме добре, но нека си го признаем - късата пола и перфектно изписаните ни очи са, за да привлечем вниманието на мъжкото съсловие. Откакто свят светува, жените се гласят заради мъжете, всичко останало са просто оправдания.

Така че, когато си излязла в пълния си блясък на заведение, не се прави на учудена, че някой те черпи питие. Ако не е твой тип, то нищо не пречи поне да благодариш. Учтивостта няма нищо общо с лекото поведение. А намръщеният поглед говори на мъжете само едно - поредната позьорка, която я раздава трудната! Пък после ходи обяснявай, че всъщност си мило момиче.

Надменното държание

Сигурни сме, че сте свестни момичета, но как бихте реагирали, ако момчето, с което танцувате цяла нощ ви каже, че всъщност е дюнерджия? Най-големите комплекси на българските господа са породени от неспособността им да задоволят паричните нужди на един голям процент дами. 

Но в крайна сметка какво ви пука каква е професията му, ако сте прекарали страхотна вечер? Не е необходимо да му ставате жена, нито пък гадже, достатъчно е и за него, и за вас, че сте се запознали с готин човек, който не се знае дали не ви е пуснал кукичката с дюнера само за тест.

Стремеж да се откроиш 

Много мацки вярват, че притежават по-големи качества от останалите, което може и да е вярно, но понякога опитите им да се откроят от масата се превръща в трагикомичен цирк. Мятане на коси, диви танци, скъпи питиета, кученца в чантичката... Може и да направите впечатление, но не се учудвайте, ако утре той не ви се обади. А и нали ви е ясно, че онова, което прави жената скъпа не са дрехите й, а нейните маниери!

Криворазбран феминизъм

Дали след появата на "Сексът и градът" или още преди това, но много жени, в опитите си да бъдат равни с мъжете, прекаляват с типично мъжкото поведение. Да споделяш открито на какви места си правила секс, с колко мъже си спала и още какви ли не пикантерии от личния си живот, не те правят равна с господата. Има мъже, които се държат по този начин, но това не означава, че всички са такива. А като им подражаваш и се пънеш да наложиш някакъв криворазбран феминизъм, се превръщаш в нещо средно между простак и лека жена.

Източник: beu.bg