На 5 февруари "Фабрика 126" представя дипломните работи на млaдите дизайнери от специалност "Мода" в Националната художествена академия.

В тридневна експозиция (5, 6 и 7 февруари) новите български имена в модата са ни подготвили своята модна концепция с тема Out of the trends.

Водещият преподавател, който представя дипломните работи, е доц. д-р Мариела Гемишева. Наскоро тя ни изненада много приятно с Един нов будоар на Мариела Гемишева 2013.

Всеки проект представлява паралел между избранo десетилетие от историята на модата и форма на визуално изкуство от XX век.

Резултатите от изследванията и техния анализ са синтезирани в т.нар. "моден образ", осъществен в концепция за съвременен моден дизайн и съответната експериментална модна колекция и нейното представяне в мултимедийна инсталация.

За ревюто е подготвена самостоятелна инсталация във "Фабрика 126" със средствата на съвременното изкуство: пространствени композиции, алтернативни скулптури, концептуална живопис, видео-арт, фотография и т.н.

Началото на модното шоу е 20 ч.