Полет 370 на Малайзийските авиолинии е похитен, а пилотите не са виновни, твърди източник от руското разузнаване.

Mалайзийският боинг, който изчезна преди 38 дни, е отвлечен и приземен в Афганистан от неизвестни терористи, които държат пътниците и екипажа като заложници. Това обяви източник от руското разузнаване пред в. “Московский комсомолец”, цитиран от “24 часа“. Самолетът се намира край Кандахар близо до границата с Пакистан, казва руският разузнавач. Пътниците му са разделени на седем групи и ги държат в колиби от кал. Почти не ги хранят.

“Полет 370 е похитен. Пилотите не са виновни“, твърди източникът. “Знаем и името на терориста, който им е давал заповеди. То е Хитч”.

Вестникът пише, че терористите вероятно искат да изтъргуват пленниците със САЩ или Китай. Никоя от цитираните държави не се ангажира с коментар на твърдението.

Виж още: Полет 370 - мистерия а ла "Изгубени"

Вчера търсенето на боинга се пренесе под водата и към дъното бе спуснат американският робот “Блуфин-21”. Той е снабден със сонар за откриване на останки.

След прекъсването на връзките със земята боингът е маневрирал като изтребител, за да не бъде засечен от радарите, смятат военни следователи от Малайзия. Машината се е издигнала до 13 716 м - с 3000 метра над нормалната височина за полет, а после се е снижила до 1500 м. Клетка за мобилни телефони на 400 км от мястото, където изчезна самолетът, е засякла джиесема на втория пилот да търси сигнал, стана ясно преди дни.

Източник: Novini.bg