Веднага след инцидента в "Къртицата-2" Ивайла Бакалова е била оперирана успешно, но заради контакта с външния свят няма как да продължи участието си, уточни по Тв 7 продуцентът и водещ на шоуто Андрей Арнаудов.

Четири дни преди финала на екстремното риалити "Мис България-Вселена 2001" е вън от играта заради тежка фрактура на крака. Възстановяването на миската щяло да продължи няколко месеца, а около 45 дни не бива да натоварва болния крак и ще се движи с патерици.

Виж още: Контузия и депресия прогониха певците от "Къртицата-2"

Ивайла Бакалова се контузила фатално в едно от последните изпитания, снимани предварително. Обезопасени с въжета, седмината финалисти трябвало да бъдат изстрелвани с катапулт, за да се приземят върху мрежа, където да събират флагчета.

Тя се пуснала втора поред, след успешния опит на Александър Сано. Силният камшичен удар на въжето станал обаче причина 32-годишната топмоделка да получи тежка полифрагментна фрактура на крака.

В демонстрационна стрелба още преди старта на сезона Бакалова даде заявка, че е силен играч

Става въпрос за лошо счупване в областта на големия пищял, което е фиксирано с винтове, уточниха от медицинския екип. Операцията била извършена от д-р Бисер Бончев, завеждащ отделението по ортопедия и травматология в МБАЛ "СофияМед".

Според правилата на този формат още преди влизането си в предаването всеки участник подписва договор, че е информиран и е съгласен да участва в мисии от всякакъв екстремен характер, уточниха от екипа.

Виж още: Кой кой е в "Къртицата-2"

Отделно преди всяка екстремна мисия "супергероите" попълват декларация, че са наясно с рисковете и участват в мисията доброволно. Всеки има застраховка и при нужда от лечение разходите се поемат изцяло от продукцията.

Последните седмина оцелели в "Къртицата-2: Разтърсване"

Зрителите на Тв7 ще видят инцидента, определен от Андрей като "нелепо стечение на обстоятелствата", едва след два дни - в петък, макар че онлайн, в Karticata2.tv7.bg, бе качено кратко ексклузивно видео. В последния работен ден от седмицита става ясно и дали новата Къртица не е била именно Ивайла Бакалова, а един от финалистите ще напусне шоуто. Така за голямата награда в събота ще останат да се състезават петима.

Така Виктория Джумпарова остава единствената жена с шансове за победата. В последната седмица се състезават още Сано, първият сигурен финалист - волейболистът Евгени Иванов-Пушката, бодигардът с най-култовите реплики Емил Каменов, Георги и Костя

Виж още: Кое е най-опасното риалити?

Ивайла и оперният певец Стоян Бончев не са единствените риалити герои с фрактури този сезон - Ути Бъчваров счупи ръка в "Дансинг старс" и макар да танцува гипсиран, по-късно напусна шоуто доброволно заради прединфарктно състояние. Сега тв готвачът води по БНТ не само кулинарна рубрика, но и собствено токшоу - "Животът е вкусен", всяка събота от 18 ч.