Двамата продуценти се завръщат като водещи на "Сблъсък" през уикенда, за да подгреят зрителите за останалите си предавания, обединени под заглавието "Терминал 7"

Липсваха ли ви разгорещените спорове на ринга, които през почивните дни будеха от телевизора не само домашните ви, но и съседите?

"Сблъсък" се появи в ефира на Би Ти Ви през 2001-ва, а от този уикенд възкръсва по Тв7 - всяка събота и неделя от 8 до 9 ч.

Въпрос за дискусия между първите участници на 9 февруари е "Трябва ли да бъдат премахнати комунистическите паметници?". "За" са десните Стоян Михалев и Мартин Заимов, а защо не трябва да се лишим от тях - ще разберем от историка в Софийския университет проф. Драгомир Драганов и заклетия комунист Милен Илиев-Миленин.

В неделя се очаква пълен апокалипсис по въпроса "По-напред ли са мъжете в еволюцията?". Утвърдително отговарят Валентин Бинчев и Иван Несторов-Амебата, а срещу тях на ринга се изправят Диди Дрингова и "Мисис Москва" Антония Петрова.

Иван и Андрей обаче са и продуценти, които доскоро правеха "Станция Нова" по Нова телевизия. Сега съботно-неделният блок на тяхната компания "Междинна станция" се нарича "Терминал 7", а премиерата му е със завръщането на друго лице, популярно навремето от Би Ти Ви с токшоуто "Искрено и лично" - Миглена Ангелова.

Миглена Ангелова през 2008 г., на осмия рожден ден на "Искрено и лично", снимка: Булфото

В съдебното предаване на Тв7, в събота от 12 ч., тя замества другата най-устата тв водеща - Нана (която продължава да прави "Съдебен спор" по Нова тв). В екипа на новото "Съдът влиза" са още познатата съдия Онцова и репортерът Дейвид Славчев.

Веднага след него, от 13 ч. започва новото предаване на Миглена Ангелова - "Открий себе си", а гости на първия му брой са участникът в предстоящото риалити "Къртицата" Азис, продуцентът Андрей Арнаудов, Жени Калканджиева и Жоро Пентаграма.

Вместо досегашното си сутрешно шоу по Нова тв "Удавете водещия" Любен Дилов-син започва по Тв7 "Пуснете водата", в събота от 17 ч. Зрителите обаче отново ще могат да удавят водещия, този път по темата "Трябва ли да има образователен ценз на парламентарните избори?".

Любен Дилов-син тази пролет отново влиза и в ролята на жури - след "България търси талант" той се събира с колегите си от шоуто Хилда Казасян и Маги Халваджиян в предстоящото през март по Нова тв "Като две капки вода"

Първите, които ще спорят с него, са Кемал Еюп, лидерът на "Евророма" Цветелин Кънчев и полурумънецът Владо Береану. Своите истории ще сподели и един от най-обсъжданите публицисти в България - Мартин Карбовски, който в неделя следобед също дебютира по Тв7.

Преди Карбовски и двете му предавания обаче, в последния ден от седмицата ефира на телевизията превземат дамите - след обичайното сутрешно токшоу на Люба Кулезич по обед иде ред на Жени Калканджиева, Мая Савова и Катето Евро с "Жените говорят". От 12 ч. техни събеседници са друга ВИП участничка в "Къртицата" - Николета Лозанова, Владо Карамазов, "факторът Кошлуков" и футболната половинка Весела Тотева.

Мартин Карбовски и Емил Кошлуков, които вече са колеги водещи в ефира на Тв7, единия в неделя следобед, другия - в събота сутринта

В 14,30 ч. в първия епизод на "Град на ангели", токшоуто на Ирина Тенчева, гостува бай Бехчет Али от Разград, е известен не само в страната ни, но и по цял свят заради своята безпределна любов към животните. Според американския в. "Бостън глоуб" той и неговите лъвове, показани в рубриката "Голямата снимка", са един от символите на страната ни.

Преди повече от 30 години съдбата го изпраща в зоокъта на родния му град. Всеки, който го познава, казва, че той умее да говори с животните като никой друг. Дори лъвовете му позволяват да влиза в клетката им и да ги храни с голи ръце. През последните 20 години едва ли има лъв у нас, който да не е изроден от него.

В премиерното издание на документалната поредица "Игри на съдбата" от 15,30 Диана Алексиева пък разказва историята на момче от Добрич, което се ражда преди 24 години в обикновено семейство, но още в ранните си детски години разбира, че му е по-приятно да играе с кукли, а не с автомобили. Днес той е красива жена на име Наташа Рич.

Диана Алексиева водеше по Нова тв "Необичайните заподозрени” - документални разкази за хора, преживели интересни, необикновени и драматични събития, променили или белязали по някакъв начин живота им.

Публицистичният уикенд по Тв7 завършва с "Предаването на Карбовски" от 16 ч. и "Фронт", също с него, но от 18. Така доскорошният водещ на "Карбовски Директно" и "Отечествен фронт" ще се конкурира с Кеворк Кеворкян и "Всяка неделя", откъдето (още в БНТ) започна тв кариерата на Мартин - а сега продуцирано от "Междинна станция" и вече три часа по Нова тв, от 16 до 19.