Не, не става дума за тандеми на майстор-готвачи като Жак Пепен и Джулия Чайлд, а за дуетите в чинията ви

Всеки обича да си има половинка. Както кафето е най-сладко сутрин (дори ако го пиете без захар), пуканките - най-вкусни, докато гледаме филм, бирата е на една ръка разстояние, докато гледаме мач.

Има и други двойки, които работят за нашите сетива по-добре, когато са заедно.  Както в живота, така и в храните има ексцентрични, странни, непредсказуеми съчетания. Някои от най-интересните:

1. Социалната двойка - спагети с кайма 

Това е една от най-социалните двойки - поради простата причина, че е сред най-сниманите и споделяни ястия в социалните мрежи. 

Виж още: Рецепта за спагети болонезе в Kulinaria.bg

2.  Най-въздействащата двойка - бургер с картофки

В ресторантите за бързо хранене ви предлагат сандвича в комбинирано меню с картофки - макар заедно да са истинска въглехидратна бомба!

3. Неразделната двойка - палачинка с течен шоколад 

Сладко-соленият вкус на прясно изпечено палачинково тесто ни води към буркана с течен шоколад, за да заситим всички наши сетива. Трудно може да се задоволим само с една палачинка. Винаги искаме още и още и още, особено с шоколад. 80% от хората асоциират палачинките с течната какова смес.

Виж още: Рецепта за палачинки с шоколад в Kulinaria.bg

4. Тайната връзка - шоколад и чили

Никой не подозира тайната афера между шоколада и лютата подправка. Комбинацията е повече от добра, особено за любителите на сладкото и лютото. Интересната смесица на вкусове се харесва на хората експериментатори. А вие сред тях ли сте?

5. Двойката с най-дълъг стаж заедно - сирена и вино

Векове наред комбинацията между напитката на боговете и плато сирена е сред най-предпочитаните за всякакви поводи. Тази двойка е с най-голям опит в задоволяването на всеки кулинарен каприз и подходяща за всеки случай.

6. Най-еротичната двойка - ягоди със сметана

Винаги, когато сме романтично настроени или искаме да поднесем изненада на половинката си, в менюто се появява комбинацията от ягоди със сметана, която ни предразполага към любовна игра. 

7. Най-детинската двойка - бисквити и мляко

Няма дете, което да не обича прясно мляко в комбинация с бисквитки, които да топи в чашата. Вкусната двойка изкушава и възрастните, които често сядат на масата заедно с малчуганите.

Източник: по материали от Foodpanda