Ръководството на ДБГ се поема от Димитър Делчев и Антони Тренчев

След като миналата седмица в Реформаторския блок и Нова република лидерите хвърлиха оставки, сега и лидерът на една от големите партии в РБ - ДБГ хвърли оставка.

Ръководството на "Движение България на гражданите" ДБГ подава оставка. Това съобщи на пресконференция лидерът на партията Меглена Кунева.

По думите на Кунева, така се споделя отговорността за резултата на Реформаторския блок, постигнат на предсрочните парламентарни избори. Кунева допълни, че изборният резултат е слаб, но ще направи всичко възможно ДБГ да устои.

"Не изпитвам съмнение в решението си", коментира досегашният лидер на движението. След това тя предаде ръководството на партията на Димитър Делчев и Антони Тренчев.

Миналата седмица зам.-председателят на партията Найден Зеленогорски обяви, че в партията оставки няма да има.

Виж още: Тази загуба беше нужна на дясното

"Няма оставки в ДБГ, а в Реформаторския блок, защото на тези избори се яви блокът, а не партиите поотделно", каза тогава Зеленогорски. 

"Най-ясното е, че 300 хил. десни избиратели не са представени. Като цяло моето лично мнение е, че блокът и формацията, в този вид, в който се яви на изборите, би трябвало да бъде съхранена и доразвита", обясни Зеленогорски. 

"Пролет е, ще спазим старата народна традиция - да хванем гората и да станем хайдути", коментира в типичния си стил Даниел Вълчев, заместник-председател на ДБГ.

Меглена Кунева е една от личностите, които поставят най-силни разделителни линии в дясното и множество от избирателите в традиционната десница отказват да я признаят заради факта, че беше министър в правителствата на Симеон Сакскобургготски и на Сергей Станишев, както и заради брака ѝ с Андрей Пръмов, син на Иван Пръмов - виден комунистически деец.