Актрисата играе най-голямата злодейка в анимациите на "Дисни"

Приказката за Снежанка и седемте джуджета не е единствената, която Холивуд пренася на голям екран в игрална версия.

След като тази година вече гледахме Джулия Робъртс и Чарлийз Терон в ролята на злата кралица - мащеха на Снежанка, се появи и първата снимка на Анджелина Джоли като Злодеида.

Maleficent - или Злодеида, както е позната на хлапетата у нас, - е лошата орисница на Спящата красавица в игралния филм на "Дисни", който е кръстен на нея. Премиерата е насрочена за 2014 г.

Проектът е режисьорски дебют на Робърт Стромбърг, носител на "Оскар" за сценографията в "Аватар" на Джеймс Камерън и "Алиса в Страната на чудесата" на Тим Бъртън.

Като добрите феи орисници са ангажирани британските актриси Имелда Стонтън и Миранда Ричардсън, а младата принцеса Аврора ще се играе от сестричката на Дакота Фанинг - Ел, изгряла миналата година в "Супер 8".

"Спящата красавица" от 1959 г. е една от ранните пълнометражни анимации, продуцирана от самия Уолт Дисни, с песни по музика от едноименния балет на Чайковски.

Злодеида, която в хода на филма се превръща в дракон, пък е смятана за най-силния отрицателен персонаж на "Дисни", създаван някога.

Гледай в YouTube канала на анимационната студия и филм за филма, в три части.