Идеята е на друг участник в "Черешката на тортата" през следващата седмица (Ирена Милянкова) и се реализира като шега и специална изненада точно преди вечерята на другата дама от звездната петорка - Силвия Стойчева.

Кулинарното шоу по Нова телевизия навлиза в месец юли с италианска вечеря. Домакин в понеделник, 1 юли, е Христо Сираков, който посреща гостите на вилата си до Щъркелово гнездо с ATV и моторна лодка.

Гостите обаче объркват намеренията му, като искат ракия още в самото начало, а не както се пие тя в Италия - в края на вечерята. На масата ще разберем има ли Христо още връзка със брадърката Зара, както и какво може да доведе до истерия Силвия и Гъмов.

Във вторник в "Черешката на тортата" готви Етиен Леви, който поднася еврейска кухня и вино. Вокалният педагог посреща дамите от компанията като истински кавалер, с червена роза, и показва пред камерата култовите си танцувални стъпки от годините на вокална група "Трик". После всички танцуват заедно, а Христо Сираков дори запява.

В сряда ВИП участниците за първи път си правят сметка какво поръчват, тъй като Станимир Гъмов слага цени на всяко ястие от вечерята си. Кукленият актьор, който бе сред финалистите в шоуто "Като две капки вода", осигурява и артистична програма - на сцената в самия куклен театър всички стават част от истински спектакъл с песни, танци и много настроение.

Гъмов готви

В четвъртък, при Ирена Милянкова, продуктите на шеф Манчев влизат в употреба за паста със сирена и сметана, с която домакинята нахранва четирите си деца.

Ирена купува домашни продукти и приготвя истинска българска кухня - баница, боб с наденица, свинска вратна пържола с лук. На вечерята Съни от сериала "Под прикритие" разказва за своето семейство и кариерата си като топмодел, а изненадата й връща всички в детството. За финал Ирена подарява на гостите си по един компот.

За петъчната вечер са необходими специални приготовления, и то при мъжката част на компанията. Ирена Милянкова решава да гримира мъжете, докато пътуват в лимузината, и те пристигат при гримьорката Силвия Стойчева с червени устни, спирала и руж. На тази вечеря научаваме повече за живота на една от жените, били до Димитър Бербатов.

Финалът на седмицата е вегетариански, а каймата, изпратена от шеф Манчев, влиза в употреба като храна за бездомните животни. В петък всички участници посещават приют за кучета, където си правят и фотосесия, приходите от която отиват за благотворителност. На вечерята Христо решава да купи снимките на всички за общо 800 лева, като най-високо оценява снимката на Ирена. 

От ляво на дясно: Ирена Милянкова, Силвия Стойчева, Христо Сираков и Етиен Леви пристигат на гости у Станимир Гъмов