Анонимен хакер е поел отговорност за атаките

Сайтовете на Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) и на Министерство на вътрешните работи (МВР) са подложени на хакерска атака, съобщава Нова телевизия, позовавайки се на анонимен източник.

Oт 13.20 часа при заявка страниците mvr.bg и dans.bg не се зареждат. Според източника става въпрос за "много мощна и сериозна кибератака над двата сайта", която ще продължи до края на деня.

"Ние никога няма да ви простим за това, което причинихте на държавата ни! За жалост няма да ви кажа кой всъщност съм, но мога да ви кажа, че това е само началото на нашия план за разрушаване на всички монополни сайтове. Писна ни да се подигравате с нас и затова започваме да взимаме по-сериозни мерки. Както се казва "Всеки екип има мото". Нашето мото е "Обединението прави силата". Ние сме България. Ние няма да ви простим. Ние ще ви разрушим", е съобщението, предадено чрез източника на телевизията от анонимен хакер, поел отговорността за падането на двата сайта на силови институции.

Виж още: Нов зловреден код блокира компютри

Страниците на двата сайта не зареждат и на тях няма никакво публикувано съобщение за хакерска атака, каквато е практиката при хакерски атаки.

За кратко към 14.15 часа сайтът на ДАНС е бил онлайн въпреки заканата кибератаката да продължи до края на деня, но в последствие пак е паднал.

Виж още: Медведев подаде оставка в "Туитър"