Между 15 и 30 юни БНТ излъчва всички 16 мача от турнира за Купата на конфедерациите

Преките предавания от Бразилия на една от най-големите спортни прояви за тази година са прелюдия към домакинството на други две важни събития в страната на Дилма Русеф - световното по футбол догодина (12 юни-13 юли 2014) и олимпийските игри в Рио от 5 до 21 август 2016 г.

Турнирът за Купата на конфедерациите се провежда винаги година преди мондиала, а зрителите ще могат да гледат тазгодишното издание не само в ефира на БНТ1, но и в интернет, на Sport.bnt.bg.

Шест бразилски града - Рио де Жанейро, столицата Бразилия, Бело Оризонте, Ресифе, Форталеза и Салвадор - приемат от 15 юни осемте отбора финалисти за турнира: Бразилия, Уругвай, Мексико, Италия, Испания, Нигерия, Япония и изненадата Таити. Те стигнаха до финалите на Купата на конфедерациите, след като победиха в надпреварите на шестте конфедерации на ФИФА (КАФ, КОНМЕБОЛ, УЕФА, АФК, ОФК и КОНКАКАФ). Останалите два отбора с право на участие са шампионът от последното световно първенство по футбол (Испания от Южна Африка 2010) и държавата домакин.

Шефът на спортната редакция в БНТ Методи Манченко уверява, че националната телевизия е подготвила висококачествено отразяване на атрактивния за почитателите на футбола турнир. Преди всеки мач ще има едночасови коментари в студиото с гости, игри и изненади за зрителите.

Анализи и коментари ще правят Владимир Манчев, Явор Вълчинов и Ангел Славков, а водещи в студиото и коментатори ще са: Никола Ибришимов, Антония Близнакова, Радостин Любомиров, Петър Иванов, Ивайло Ангелов, Георги Славчев, Валери Генов, Петър Василев и Димитър Бошнаков.

Мачът, с който се открива турнирът - на 15 юни от 22 ч., - e Бразилия-Япония, а специалното студио на БНТ започва в 21,30.

Ето и програмата на турнира за Купата на конфедерациите 2013 с часовете на излъчване у нас:

15 юни
22 ч. - Бразилия-Япония, група А

16 юни
22 ч. - Мексико-Италия, група А

17 юни
1 ч. - Испания-Уругвай, група Б
22 ч. - Таити-Нигерия, група Б

19 юни
22 ч. - Бразилия-Мексико, група А

20 юни
1 ч. - Италия-Япония, група А
22 ч. - Испания-Таити, група Б

21 юни
1 ч. - Нигерия-Уругвай, група Б

22 юни
17,10 ч. - Италия-Бразилия, група А

23 юни
22 ч. - Нигерия-Испания, група Б

Полуфиналите са на 26 и 27 юни от 22 ч. На 30 юни от 19 ч. се играе мачът за бронзовите медали, а след това в 23,30 започва финалът, който ще завърши в ранните часове на първото юлско утро.