От партията призовават новоизбрания президент да удължи работата на 43-то Народно събрание, за да може да бъде въведено задължителното гласуване

Призивът на ГЕРБ към новоизбрания президент Румен Радев да се удължи работата на 43-то Народно събрание бе потвърден и с пресконференция днес. За това искане първо съобщи пред БНР председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-шеф на партията Цветан Цветанов.

 Идеята на ГЕРБ е този парламент да остане да работи докато се приемат изборните промени за въвеждане на мажиритарен вот.

"Става въпрос за удължаване на работата с една или две седмици. Не за повече", обясни народният представител от ГЕРБ Александър Ненков.

"2,5 млн. граждани са гласували и ние като народни представители трябва да се съобразим с тях", отбеляза Ненков, като по негови думи това не е въпрос на популизъм.

От ГЕРБ напомниха, че веднага след референдума внесоха в деловодството проект на решение за резултатите от допитването.

"Утре правна комисия ще разгледа на извънредно заседание като първа точка този проект за решение", съобщи председателят й Данаил Кирилов. Той обяви, че от ГЕРБ са написали вече своя законопроект за въвеждане на мажоритарния вот и ще го внесат в четвъртвък, като в него са заложени изцяло мажоритарни избори - така, както е зададен въпросът на референдума.

Източник: БНР, "Стандарт"