На 8 март малко преди полунощ в "София Лайв Клуб" имаш шанса да ги видиш и чуеш на живо.

През 2005 г. в Тулуза, Франция, се срещат деветима студенти от Музикалната академия в града. Следва "мощна експлозия" и началото на Funky Style Brass - брас група в свободен стил, която по неподражаем начин съчетава различни музикални жанрове и с лекота преминава от едно състояние към друго. 

Провокативните, атрактивни, виртуоазни музиканти от Funky Style Brass ще закрият третото издание на Brazzobrazzie. Фестивалът, посветен на красотата и богатството на духовата музика, ще се проведе на 7 и 8 март в "София Лайв Клуб" с приятелската подкрепа на ирландското уиски Bushmills.

Представленията на Funky Style Brass не са като нищо друго, което сте виждали досега. На сцената излизат девет забележителни музиканта със страхотно чувство за хумор, шантави костюми, заразителна музика и неизчерпаема енергия. Композициите на Funky Style Brass съчетават оригинални музика и текстове и създават приповдигаща фънки атмосфера, като в същото време успяват да отдадат почит на традициите с мощен брас звук.

Групата има два албума: Aquo Groovat (2009) и Merci Pour Les Hitres (2011). Следващият им ще бъде представен само месец след участието на Brazzobrazzie. 

Edinburgh International Jazz & Blues Festival кани бандата през 2013-а като част от единбургския карнавал. Двехилядната публика е омагьосана, а билетите за концерта им с капацитет 200 места са бързо разпродадени, въпреки че 24 часа преди него никой не е чувал за тях. Организаторите на фестивала си спомнят: "Деветчленната банда от Тулуза има собствен малко луд стил, и да, неизчерпаемият им и необичаен запас от костюми (мрежести чорапогащници, пилешки костюми, фалшиви розови мохикани…) може да ви наведе на мисълта, че забавлението е техен приоритет пред музиката, но тяхната артистичност, костюми и танци не отвличат вниманието от фантастичната им музика - от фънка до музиката от Ню Орлиънс, от рапа и рока до фанфари с мощни брас мотиви и здрав груув. Неустоимо, енергично парти!"

Това личи и в краткия им видео анонс към публиката на Brazzobrazzie.

В програмата на Brazzobrazzie са включени и концерти на жизнерадостния духов оркестър Brazz ViliDJ (който наскоро представи първия си албум Blow Your Brainzz Out), на латино стихиите от De Fuego Orchestra, на етно-джаз изкушението RomaNeno Project и на експлозивната смес от джаз, фънк и свободен полет към неизвестното Metaфormoза. 

Фестивалът ще бъде открит с концерт на легендарния американски тромбонист Джигс Уигам, който пристига за пръв път в България.

До тогава обаче меломанското уиски Bushmills дава възможност на всеки да създаде свое парче с инструментите на Брас Асоциация на страницата им във "Фейсбук" и да спечели една от десетте фестивални покани за Brazzobrazzie.

Билети за фестивала могат да бъдат закупени в мрежите на Тикетпортал и Тикетплюс, както и в Билетен център на НДК, и на място в "София Лайв Клуб" в дните на фестивала. 

Brazzobrazzie е част от събитията в подкрепа на кандидатурата на София и югозападен регион за Европейска столица на културата 2019.

Всичко за фестивала на www.brazzobrazzie.com.