Всеки втори франчайзополучател успява да си върне инвестицията още на първата година.

Столицата е домакин на едно от най-значимите бизнес събития през годината - Franchising Expo 2014. Най-нискорисковият начин за започване на нов бизнес "гостува" на 16 и 17 май в зала 3 на НДК, София. 

Петото издание на форума традиционно събира представителите на франчайз бизнеса от България и света. Над 50 изложители представят своите бизнес модели, формирайки широка гама от избор за стартиране на нов бизнес сред потенциални предприемачи. 

Минималният риск, бързата възвращаемост и ниската стартова франчайз такса обясняват растящия интерес към инвестициите в този бизнесмодел през последните години.

Първоначалната франчайз такса за откриване на нов обект в България към момента е средно около 18 хил. лв. За сравнение, в САЩ са необходими около 40 хил. долара стартов капитал.

Фирмите ще имат възможност да открият своите подходящи партньори сред над 3000 посетители, които очакват организаторите от Franchising.bg.

В рамките на изложението ще се състои иконференцията "Нови бизнес идеи". На 16 май български предприемачи създатели на най-успешните български брандове ще споделят стъпките към своя успех. 

Franchising Expo се превърна в традиционен форум на франчайз бизнеса в България. Вече пета година изложението среща български и чужди франчайз вериги с потенциални партньори. Световният опит е доказал, че специализираните изложения за франчайзинг са най-ефективната форма за привличане на желаещи да започнат нов бизнес чрез закупуването на франчайз. Българският опит потвърждава това. В рамките на миналогодишното издание бяха подписани 33 договора за франчайз, над 3000 посетители разгледаха изложението.