Фондация "Ванга" придоби патент върху правото да говори за живота и предсказанията на пророчицата от Петрич

Ако сте се уморили от различни пророчества за катаклизми, нови войни, тълкувания на актуални събития с помощта на иначе случили се отдавна предсказания за тях, които са публикувани обаче едва вчера, тази новина може да ви се стори приятна глъдка въздух.

Фондация "Ванга" е успяла да патентова монопола върху правото за изказвания за живота и предсказанията на пророчицата, пише "Монитор". 

Едноименната неправителствена организация подала документи в Патентното ведомство, като преди няколко дни е получено свидетелство, че само тя има права да говори за живота и предсказанията на пророчицата от Петрич. 

Това обяви председателят на фондация "Ванга" Иван Драмов. 

По негови думи известната ясновидка никога не е предсказвала Трета световна война, катаклизми или всякакви подобни ужаси.

Виж още: Развален телефон, или "Най-новите пророчества на баба Ванга!"

"Тя никога не разказвала за бъдещи катаклизми. Дори избягваше в личните си срещи с обикновени хора да предрича скорошна смърт или неприятност в семействата. Тя предричаше само добри факти за бъдещето", коментира Драмов появилите се из западни медии през миналата седмица текстове

Целта на фондацията е да се съхранят материалните и духовни блага, завещани от пророчицата, да се популяризира живота и делото ѝ, да се запазят природните дадености в местността Рупите.

Сред учредителите са художници, юристи, писатели: настоящият председател адвокат Иван Драмов, акад. Светлин Русев, проф. Тончо Жечев, Йордан Радичков, Невена Коканова, Нешка Робева, Иван Татарчев, Александър Арабаджиев и др.

Източник: "Монитор"