Фалшив сайт публикува неверни оценки от матурите на зрелостниците срещу изписване на ЕГН и входящия номер, предупредиха от Министерството на образованието и науката.

Фалшив сайт публикува неверни оценки от матурите на зрелостниците срещу изписване на ЕГН и входящия номер, предупредиха от Министерството на образованието и науката, цитирани от OffNews.bg.

Нямаме нищо общо с въпросната страница: rezultati-zamaturite.us.to, не вписвайте единните си граждански номера - възможно е целта да е кражба на лични данни, апелираха от МОН.

Те изпратиха предупреждението до медиите и го публикуваха на сайта си mon.bg след поне 15 обаждания със запитвания от зрелостници. Момиче разказало, че няколко пъти въвело ЕГН-то и входящия си номер и всеки път сайтът изкарвал различни оценки, които е "получила" на държавните зрелостни изпити.

Оценките от матурите ще бъдат публикувани на истинския сайт на МОН за матурите до 9 юни. Той е http://rezultati.zamaturite.bg. Проверката отново става след изписване на ЕГН и входящ номер, но от МОН гарантират запазване на личните данни.