Подобно на Джей Зи, тийнейджърският любимец лансира и други музикални звезди - като Карли Рей Джепсън с актуалния хит Call Me Maybe

Джъстин Бийбър очевидно е много влюбен в приятелката си Селена Гомес и двамата го демонстрираха за пореден път тези дни с целувка пред камерите, докато бяха на баскетболен мач в Ел Ей.

Отскоро обаче в живота и кариерата му има още една девойка на име Карли Рей Джепсън.

Тя също е певица, но е просто негово протеже - и се справя толкова добре, че песента й Call Me Maybe изпревари неговата Boyfriend в британската класация за сингли.

Определяна като "най-новата музикална сензация", 26-годишната Карли разказва как била открита за света от Джъстин Бийбър.

"Той си е бил в Канада за коледните празници и чул Call Me Maybe по радиото, харесал парчето и туитнал за него. Проверил дали имам договор и открил, че съм подписала само за Канада, но не и за останалия свят - и двамата със Скутър (Браун, мениджъра му - бел.ред.) се свързаха с моята звукозаписна компания."

Клипът към нейния хит е гледан над 30 млн. пъти в YouTube, но още по-популярно е любителското видео, където на парчето танцуват Бийбър, Селена, Ашли Тисдейл и техни приятели. Би Би Си коментира, че именно това е допринесло за световната популярност на канадката.

Карли работи върху втория си албум Curiosity почти две години, които минават в писане на песни, записи и правене на различни версии.

"И ако трябва да съм честна, Call Me Maybe си беше някакъв експеримент - споделя певицата. - Вкусът ми се промени от фолк към попмузика и бях притеснена, че хората няма да го приемат добре, но реакциите бяха обратни на очакваното, толкова позитивни и много мили..."

В интервю пред радио The Voice, излъчвано у нас в понеделник, 23 април, от 20 ч., Карли разказва още за работата си, семейството, успеха, приятелите и своя следващ сингъл, като не изключва възможността скоро да я видим в България.