ДПС настоява за оставката на здравния министър заради лъжа, изречена от трибуната на Народното събрание

Ако премиерът не стори това, ДПС ще започне консултации за вот на недоверие, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан на брифинг в централата на партията.

Местан уточни, че причина затова е изказването на Петър Москов през ноември 2014 г. в парламента, в което той е заявил, че има регистрирани 225 нападения над лекари, 175 от които са извършени от роми.

Лютви Местан уточни, че Движението е получило писмен отговор от министъра на вътрешните работи Веселин Вучков във връзка с поставен от ДПС въпрос в рамките на парламентарния контрол дали е вярна представената от министър Москов информация. В отговора си Вучков уточнява, че има 17 случая.

"Въпросът е какво цели министър Москов с това лъжливо твърдение за 225 регистрирани нападения. Разликата от 17 до 225 проявява механизмите на едно изключително опасно манипулиране на общественото мнение, което се изразява в изграждане на образа на врага, с който носителят на доброто трябва да се пребори. Това е героичният министър, който се бори с едно страшно зло", каза Местан.