Бившият коафьор, хотелиер и телевизионен водещ почина на 47 години.

Дим Дуков е починал рано тази сутрин около 7 часа. Той е бил в много тежко състояние след поредица от коремни операции. Първата хирургична интервенция била на 9 януари с диагноза перитонит - преплитане на червата. Причината за неочакваната смърт на тв водещия рано тази сутрин е, че бъбреците му са отказали. 

До последно здравословното му състояние било добро, а лекарите давали оптимистични новини на семейството му, че скоро ще бъде изписан от болницата и ще се върне вкъщи. Многократно са правени кръвни изследвания, който са показали, че Дим Дуков не е бил серопозитивен. 

Смъртта на Дуков бе оповестена от сестра му във Фейсбук: „Днес 28.02.2012, в 7.15 часа почина Дим Дуков!!! Отиде си, отиде в един по-добър свят! Обичам те, мое мило братче, обичам те безкрайно!" 

Димитър Стоянов Дуков бе бивш коафьор, хотелиер и телевизионен водещ. Живял е в Сидни до 1989 г., където е работил в джентълменски клуб. Oставя светския живот и влезе в манастир под името отец Дамаскин. От 1994 г. работи в манастир, а от 1999 г. става монах. Работил е в Рилския манастир. Син е на известния български аниматор Стоян Дуков. 

През 2006 г. влиза в къщата на "Биг Брадър" за сезона "Вип Брадър 1", където стига до шесто място. През 2006-2007 г. става водещ на "Голямата уста", коментарното предаване на "Биг брадър". Той не криеше хомосексуалната си ориентация и бе сред основателите на клуб "Спартакус".

Дим Дуков беше един от най-положителните и интелигентни хора, които сме виждали в родния ефир и със сигурност ще липсва.