Актьорът дотолкова се вживял в ролята на покойния технологичен гуру, че решил да прочете любимите му книги и дори да се подложи на същата плодова диета

Два дни преди да започнат снимките на "Джобс" се оказах в болница с проблеми в панкреаса, а нивото на инсулин в кръвта ми излезе извън контрол, спомня си Аштън Къчър.

Той се придържал към препоръките на The Mucus Free Diet Healing System (Целебна система с безслизеста диета), написана от Арнолд Ерет през 1922 г. - настолната книга на Джобс по въпросите на храненето.

Режисьорът на филма Джошуа Майкъл Стърн уточнява: "Аштън свали близо 10 кг в началото, но когато продължи с диетата, се озова в спешното."

Къчър играе главната роля в биографичен филм за основателя на "Епъл", който почина от рак на панкреаса през 2011 г.

Подготвях се за ролята в продължение на три месеца, допълва актьорът, който неотдавна определи Стив Джобс като "съвременния Леонардо да Винчи".

Звездата от сериала "Двама мъже и половина" изгледал близо 100 часа документални кадри и интервюта, за да копира точно походката, говора и жестовете на героя си.

Имитирането на външните характеристики обаче не му било достатъчно и Аштън решил да се потопи по-дълбоко в образа, като чете любими негови книги (Autobiography of a Yogi от Парамаханса Йогананда, Be Here Now от Рам Дас), яде същата храна (грозде, сок от моркови, пуканки), изучава кумирите му в изкуството ("Баухаус", Жан-Мишел Фолон, Ансел Адамс) и предприемачеството (Едисън, Едуин Ланд).

Хора като Джефри Катценбърг, които са работили с Джобс, пък му помогнали да си обясни някои особености в поведението и бизнес стратегиите на героя му.

В крайна сметка обаче най-красноречиво за него говореха нещата, които е създал: елегантни, интелигентни, артистични, смели, добре обмислени, прецизни, пророчески, сложни, ефикасни, забавни, влиятелни, красиви, несъвършени и красиви както отвън, така и отвътре, казва в заключение Къчър.

Виж още: Колекционерски "Епъл" за рекордна сума