Десислава /DESS/ е единствената певица с номинации за награди и в поп музиката, и в попфолка.

DESS е номинирана в 4 категории за наградите на БГ Радио – за „БГ изпълнителка”, „БГ текст”, „БГ песен” и „БГ видеоклип”. 

Десислава пък е номинирана от списание „Нов фолк” в категориите „Успехи зад граница” и „Приемственост между автентичен и нов фолк”. 

„В интерес на истината ми е странно – Десислава е номинирана за едно, DESS за друго. На мен самата ми е особено с двете имена, какво остава за хората. Но обстоятелствата го наложиха. Разчитам на подкрепата на хората, които харесват това, което правя, независимо като Десислава или като DESS” – обясни певицата. 

Твърди се, че тя усилено се готви за Евровизия: „Много ми е неприятна тази „атака” срещу мен... Държа да отбележа, че не познавам никой от Академията... Аз се готвя сериозно, искам да се представя добре. Ходя на музикален педагог. Етиен Леви ми помага, за което съм му изключително благодарна. Беквокалистите ми репетират непрекъснато. Вече са супер сработени и хармонични. Момчетата, които танцуват, са изключителни... Ако знаех със сигурност, че печеля, нямаше да се старая толкова и да хвърля толкова усилия и средства, за да се подготвя!” –  добавя тя Десислава.

Ти обаче коя от двете предпочиташ - DESS, която вече чухме в парче с Бой Джордж или пък попфолк версията й Десислава. 

Припомни си и песента, с която DESS се състезава за Евровизия, "Love Is Alive".