Това ареола ли е или просто по деколтето й е паднала сянка? - питат се зрители на "Оскарите", гледали как Дженифър връчва награда в тандем с Камерън Диас

Победителите на "Оскарите" са вече известни, прогнозите се сбъднаха и сега основната тема след церемонията е кой как бе облечен.

Тази година критиците не откриха кой знае какви прегрешения на червения килим, но в замяна на това още преди края на вечерта се заговори за модния гаф на Дженифър Лопес.

Актрисата и певица, която напоследък се изявява като съдийка в американския "Айдъл", излезе на сцената заедно с Камерън Диас, за да връчи наградите за костюми ("Артистът") и грим ("Желязната лейди").

Модната полиция обаче веднага забеляза тъмна сянка по деколтето й, реши, че това е ареола  и веднага заговори за wardrobe malfunction.

Тазгодишният избор на Дженифър е ливанският дизайер Зухаир Мурад. 

Негова бе и роклята, с която тя се появи на коктейла след наградите, организиран от сп. "Венити феър".Деколтето бе също така рисковано, но цветът бе тъмен.

Стилистката на Лопес по-късно уточни, че тоалетът за церемонията е ушит специално за звездата и е бил напълно по мярка, а вградените чашки на деколтето целяли именно да се предотврати подобен гаф.

Нека всеки си мисли, че е видял нещо, добавя стилистката. Роклята наистина създава илюзията, че е прозрачна, признава все пак тя.

Дженифър Лопес и Бен Афлек на "Оскарите" през 2003 г.

От телевизия Ей Би Си отбелязват, че тазгодишната рокля на Дженифър изглеждала като нарисувана по тялото й, като бодипейнтинг, и припомнят друга нейна рискована поява на "Оскарите" - през 2003 г., когато носеше

асиметричната резедава рокля от "Версаче"

и бе придружавана от тогавашната си любов, актьорът и носител на "Оскар" Бен Афлек.

Но най-скандален като че ли си остава тоалетът на Джей Ло от музикалните награди "Грами" през февруари 2000 г., когато тя все още ходеше с рапъра Пъф Деди. Роклята й тогава, с деколте почти до пъпа, отново бе "Версаче".