След великденската ваканция депутатите ще започнат политически консултации за промени в Конституцията

Колко изненадващо и за кого е завръщането към идеята за конституционни промени и има ли шанс идеята да събере мнозинство в този парламент - коментира в "Преди всички" по БНР депутатът от Реформаторския блок Петър Славов.

"Промените в Конституцията ще бъдат необходими

за да бъдат приети промените в Закона за съдебната власт. Очаквам тези два пакета да вървят паралелно. Вчера беше добър ден за българската съдебна реформа", отбеляза Славов.

Той подчерта, че за него е водещо е реализирането на съдебната реформа, а не подчиняването на един състав на ВСС, който да изкара мандата си.

"Няма пречка тези хора, които са показали, че искат реформи, да се кандидатират и обратно да бъдат избрани. 

ВСС беше избран с фарс

Тогава беше направен политически пазарлък. Как да се очаква тези хора после да бъдат активни, като собственото си експозе не можаха да прочетат.

На първо място ще започнат консултации в рамките на Съвета за развитие на управляващото мнозинство, на който да бъде постигнат първоначален консенсус между Реформаторския блок, ГЕРБ, АБВ и Патриотичния фронт и след това ще се търси подкрепата и на останалите политически формации до събирането на поне 160 народни представители за подкрепа, каза още Славов.

Източник: БНР