Обвинението искало най-тежката мярка - "задържане под стража"

Софийски градски съд пусна под парична гаранция от 8000 лв. Румяна Ченалова. Заседанието, продължило цели 4 часа, приключи късно снощи, съобщава БНР.

Обвинението искало "задържане под стража"

Съдия Ченалова трябва да внесе сумата в срок от три дни. На заседанието от прокуратурата поискаха да ѝ бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража". Ченалова е разследвана за документно и за длъжностно престъпление.

Според обвинението има достатъчни доказателства, че тя е виновна и ако бъде пусната на свобода, има опасност да се укрие, да извърши друго престъпление или да повлияе на хода на производството.

Адвокатите: Обвиненията са нескопосани

Един от адвокатите ѝ определи обвиненията като "нескопосани" и заяви, че се упражнява безпрецедентна репресия срещу български магистрат.

Братът на Ченалова и също адвокат по делото Станимир Ченалов, коментира след заседанието, изложените от съдия Веселина Ставрева мотиви за наложената мярка. По думите му, те са изключително подробни, актуални.

Събраните доказателства по делото срещу Ченалова са общо 19 тома. Решението на СГС подлежи на обжалване пред Софийски апелативен съд.

Източник: БНР, "Фокус", Нова телевизия