Висшият съд в Белград взе решение за екстрадиране в България на Цветан Василев, информира сръбският "Блиц"

Съдът в Сърбия посочва, че Василев е избягал от България и се предаде на полицията в Белград на 16 септември, когато заявил, че се страхува за живота си. За него е подписана международна заповед за издирване заради злоупотреби

Информацията за одобреното екстрадиране е била потвърдена от говорителката на Висшия съд в Белград Таня Коленшич, информира "24 часа".

"В делото за Цветан Василев съдът взе решение, че са изпълнени всички условия за екстрадиране. Но Василев веднага поднесе жалба до Апелативния съд и решението не е окончателно", заяви Коленшич. 

Виж още: Адвокатът на Цветан Василев: Моделът "Кой" не се е променил

Необходимо е Апелативният съд да потвърди решението, за да влезе в сила и ще бъде изпратено до министъра на правосъдието Никола Селакович. След подписа на министъра веднага започва процедурата за екстрадиране, която продължава не повече от седем дни.

Говорителката на Апелативния съд Миряна Пилич е заявила, че в момента съда разглежда делото, което е защитено като строго поверително. Докато не бъде взето окончателното решение Цветан Василев не е в ареста, а му е наложена мярка подписка.