Цветан Василев ще се върне в България, когато приключи процедурата по екстрадиция, смята адвокат Константин Симеонов

След като се появи информация, че Цветан Василев в момента работи и се чувства добре в Сърбия, адвокатът му Константин Симеонов поясни какви са делата на банкера в западната ни съседка, а именно "най-различни неща, свързани с имущество, което е в Сърбия. Имаше срещи във връзка със завода. Има непрекъснато срещи. Но аз не се занимавам с неговите финанси - това не е мой проблем.".

Невъзможно е Цветан Василев да бъде екстрадиран у нас още тази седмица

каквато информация се появи, каза "Здравей, България" по Нова телевизия Симеонов. Причината е, че процедурата в Апелативния съд в Белград не е приключила.

На въпрос страхува ли се още Василев за живота си, адвокатът му отговори, като попита дали има промяна в начина на управление на страната. Няма. Ще видим кои ще бъдат новите шефове на ДАНС и главния секретар, заяви Симеонов.

"Моделът на управление, който нарекоха "Кой", не се е променил

И влиянието на хората, които в никакъв случай не са в категорията на приятелите на Цветан Василев и които причиниха всичкото това нещо, защото аз продължавам да твърдя, както и Борисов твърди, че банката е фалирана умишлено. Няма банка, която да издържи на този напън на държавните институции", каза още Симеонов.

Адвокатът на банкера освен това каза, че "съдебното дирене по същество ще започне тогава, когато реши прокуратурата. Тя му е повдигнала обвинение, но делото е в прокуратурата, то не е внесено в съда. 

Така че Цветан Василев ще се върне в България, когато приключи процедурата по екстрадиция

След думата на съда обаче, трябва да се чуе и думата на правосъдния министър. Във всеки случай няма да стане утре".