Още през нощта в западната част от страната ще започне да превалява сняг, в останалите райони дъжд, като във вторник привечер дъждът в Тракия ще започне да преминава в сняг

От северозапад ще продължи да нахлува студен въздух, температурите ще се понижат още и минималните ще бъдат между -1 и 4 градуса, максималните в повечето места - между 2 и 7 градуса.

В планините ще превалява сняг. Вятърът по билата ще е умерен от югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около -1 градус, на 2000 метра ще е -5 градуса.

В по-голямата част от Дунавската равнина ще вали дъжд и сняг, а в източните райони дъжд. Вятърът ще е предимно източен - слаб, по Черноморието умерен от североизток.

По Черноморието ще е облачно, ще превалява слаб дъжд. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са от 5 до 7 градуса. Температура на морската вода е около 7 градуса. Вълнение на морето е два-три бала.

В сряда ще се задържи облачно. Все още на места ще превалява, предимно сняг, но валежите ще отслабват и в повечето райони ще спрат.